Saha Çalışanı (Ref: SAHA ÇALIŞANI-2020)

Her Yerde Sanat Derneği Mardin
Saha Çalışanı
Doktora,Yüksek Lisans,Üniversite
Tam Zamanlı
Kürtçe (C2, Level 6, Advanced),Arapça (C2, Level 6, Advanced),Türkçe (C2, Level 6, Advanced)
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 1899

Paylaş

İlan Detayları

Dernek Hakkında; 

Her Yerde Sanat Derneği 18/09/2012 tarihinde yurt içinde ve yurt dışında eğitim kültür ve sanat alanında faaliyet yapmak amacı ile kurulan, kâr amacı gütmeyen ve gönüllülük esasında çocuklar için kültürel, sanatsal ve sosyal projeler yürüten bir dernektir. Sanatın her yerde, her çocuğun erişebileceği biçimde olması felsefesi ile kurulan Her Yerde Sanat Derneği, çocuk ve gençlik projeleri ve uluslararası festivaller yoluyla sanat eğitimlerinden herkesin faydalanmasına olanak sağlar. 

Her Yerde Sanat Derneği, Suriye sınırına yakın bir il olan Mardin’de kurulmuş ilk sosyal sirk organizasyonudur. Sosyal Sirk Pedagojisini bir araç olarak kullanan Sirkhane çocuklara kapasitelerini ve yeteneklerini keşfettirmekte ve kendilerine olan güvenlerini arttırma da yardımcı olmaktadır. 

Yaş, sosyal, ekonomik ve etnik kökene bakmaksınız tüm çocukları dahil ederek dans, hulahop,  jonglörlük, diablo, tahta bacak, akrobasi dünyasına giren çocuklar hem bireysel anlamda özgüven, sorumluluk, direnç gibi olumlu özellikler kazanırlar hem de arkadaşları ile dayanışma, anlayış ve saygı çerçevesinde ilişki geliştirirler. Ayrıca koro, piyano, gitar, resim gibi farklı kültür-sanat alanlarında becerilerini geliştirme fırsatı bulurlar. 

Sirkhane çocukların üstün yararını gözeten hiçbir siyasi, dini, etnik yapı barındırmayan sadece oyun ile öğrenme ve sosyalleşme için çocuklara uygun bir alan açan çocuk dostu alanlardır. 

Proje Hakkında; 

Proje Başlığı; Geçici Koruma kapsamındaki Suriyelilerin statülerini yasallaştırmak ve mevcut sosyal hizmetlere erişimi kolaylaştırmak için desteklemek. Projenin özeti: Mevcut sosyal hizmetlere erişimi kolaylaştırmak, ilgili danışmanlık ve danışmanlık hizmetlerini sağlamak ve hedef alanlarda koruma izlemesini iyileştirmektir. Proje, Türkiye'nin Güneydoğusundaki Geçici Koruma kapsamındaki Suriyelilere yönelik olmakla birlikte, ev sahibi toplumun üyelerine de açık olacak. Koruma ile ilgili sonuçlara ek olarak, proje mülteci ve yerel ev sahibi topluluk arasındaki sosyal uyumun geliştirilmesine katkıda bulunacaktır. Proje faaliyetleri ile, Vaka Yönetimi (CM), Bireysel Koruma Yardımı (IPA) ve bilinçlendirme faaliyetleri yoluyla, en savunmasız insanlar haklarını gerçekleştirmek ve mevcut hizmetlere (sosyal planlar, eğitim ve sağlık) erişim kazanmak için bilgi edineceklerdir. Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek (MHPSS) faaliyetleri ve yasal rehberlik, mültecilerin Türkiye'deki yaşamını, refah, bilgi ve güvenlerini daha da geliştirecektir. 

 

İlan Detayları;

Pozisyon

SAHA ÇALIŞANI

Proje Süresi

Başlangıç: İŞE GİRİŞ TARİHİ

Bitiş: 31 MAYIS 2022

Çalışma Yeri

HER YERDE SANAT DERNEĞİ Çalışma Alanlarının Tümü- MARDİN

Sözleşme Türü

BELİRLİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ

İşe Alım Sayısı

İKİ (2) KİŞİ

Haftalık Çalışma Süresi

40 SAAT (EN FAZLA 45 SAAT)

*45 SAAT ÜSTÜ EK MESAİ OLARAK KABUL EDİLECEKTİR.

 

                                                                    GENEL SORUMLULUKLAR

  • Projenin talep edilecek ilgili saha raporlarını hazırlamak ve proje koordinatörüne iletmek.
  • Gerekli duyulması halinde saha araştırmalarında aktif yer almak, saha, ev ziyaretlerini gerçekleştirmek.
  • İlgili veri girişlerini yapmak.
  • Merkez aktiviteleri ve mobil birim aktivitelerinde hedef kitlenin merkezlere ulaşması için çalışmalar yürütmek.
  • Proje hedef kitlesine yönelik aktivite merkezleri ve mobil birimde sunulan hizmetler ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yürütmek.
  • Aktivite merkezleri ve sahada uygulanmak üzere, üç (3) aylık müfredatlarını hazırlanmasında yer almak.
  • Aktivite merkezleri ve sahada yürütülecek aktivitelere gerekli durumlarda dahil olmak ve hedef kitlede tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda ilgili çalışana yönlendirme yapmak.
  • Merkezlerde yapılacak olan aile ve çocuk görüşmelerini ilgili ekip ile organize etmek, yürütmek, görüşmelere dahil olmak, tercüman desteği sunmak.
  • Proje kapsamında çalışan ve aktivite merkezleri ve mobil birimde hedef kitle ile çalışma yürüten ilgili ekip ile iletişim içerisinde olmak ve koordineli hareket etmek.
  • Koruma izleme kapsamına giren faaliyetleri ilgili çalışanlara yönlendirmek.
  • Proje dahilinde çalışan, aile, çocuk, gençlere yönelik yapılacak bilgilendirme oturumlarının düzenlenmesinde ilgili kişiler ile çalışmak, organize etmek ve telefon ya da yüz yüze görüşmeler yaparak davet etmek.
  • Hedef kitle aileler için yapılacak bilgilendirme oturumlarında aktif rol almak.
  • Veri tabanının eksiksiz bir şekilde tutulmasını sağlamak, gerekli dosyalamaları yapmak.
  • Sosyal Çalışan ve Proje Koordinatörünün yönlendirmesi ile haftalık ve aylık çalışma programındaki iş planlarını yerine getirmek.
  • Aktivite Merkezileri ve Mobil Birim aktivitelerinde tercüman desteğinde bulunmak.
  • Sosyal Çalışan ya da Proje Koordinatörün yönlendirmesi ile çocuk ya da aile ile kurum ve kuruluşlara refakat etmek, tercüman desteği sunmak.
  • Aktivite merkezi dışında şehir içinde ya da dışında gerçekleşecek aktivitelere ulaşımlarda refakatçilik yapmak ve tercüman desteği sunmak.
  • Şehir dışında yapılacak aktivitelerde gerekli yol izin belgeleri, aile izin belgeleri ve gerekli diğer bütün belgeleri hazırlamak, dosyalamak ve bu belgelerde gerekli ise çevirisini yapmak.
  • Hedef kitlenin ihtiyaç duyduğu hizmetlere erişimlerinde yapılacak yönlendirmelerde fiili destek sunmak STK, kurum ya da kuruluşlara refakat etmek tercümanlık yapmak.
  • Proje kapsamında dil bariyerinin olduğu diğer bütün alanlarda yazılı veya sözlü çevirmen/tercüman desteği sunmak.
  • Projenin genel hedef ve ilkeleri doğrultusunda projenin ilgili çalışanları ile koordineli çalışmak ve belirli aralıklar ile talep edilecek (aylık-haftalık-yıllık) bütün çalışmaları raporlamak.
  • Proje uygulama süresi içerisinde değişebilecek ihtiyaçlar ile görev ve sorumlulukların revize edilmesini kabul etmek.

*** Kurum olarak; temasa geçtiğimiz çocuklara dair meydana gelebilecek riskleri minimize/yok etmeye yönelik önleyici bir tutumumuz söz konusudur. Buna istinaden bir Çocuk Güvenliği Politikamız ve çocuk güvenliği risklerini önleme ya da müdahale etmeye yönelik prosedürlerimiz mevcuttur. Bu politikaya uyulması önem arz etmekte ve gerekmektedir.

Her Yerde Sanat Derneği faaliyetlerinde yer alacak bütün çalışanların, gönüllülerin, danışmanların... bu prosedürler hakkında bilgi sahibi olması gerekmekte ve sürekli güncel halini çalışma süresi içerisinde takip etmesi beklenmektedir.

 

                                                                                  ÇALIŞAN PROFİLİ

Sorumluluklar

 

  • Her Yerde Sanat Derneği politika, prosedür ve rehberlerine uyum sağlamak ve uygulamak.
  • Çocuklar ile çalışma süreci içerisinde Çocuk Güvenliği Politikasını rehber edinmek, aykırı çalışmalarda bulunmamak.
  • Yapılan bütün yazılı, sözlü görüşmelerde, evrak çevirilerinde, tercüman desteği verildiğinde bütün kişisel bilgilerin gizliliğini korumak.
  • Proje ve dernek çalışmalarında insani ilkeler ve temel değerlere uygun çalışmalar yürütmek.

Gerekli Nitelikler

 

Deneyim

  • Saha çalışmaları ve koruma alanında 3 yıllık deneyim.
  • Mülteci ve Geçici Koruma Altındaki Sığınmacılar ve dezavantajlı gruplar ile çalışmalar yürütmüş olan kurum veya kuruluşlarda çalışma deneyimine sahip olmak ve konu hakkında güncel bilgilere sahip olmak.

Eğitim

  • İlgili bölümlerden mezun ve/veya benzer çalışma alanında 3 yıllık deneyim sahibi olmak.

Dil

  • İleri seviye Türkçe (konuşma-okuma-yazma) dil bilgisi
  • İleri seviye Arapça (konuşma-okuma-yazma) dil bilgisi
  • İleri seviye Kürtçe (konuşma-okuma-yazma) dil bilgisi

    Kullanılması Gereken Bilgisayar Yazılım ve Programlar

  • MS OFFICE Araçları

(Word, Excel, Teams, Planner, Yammer, One Drive Bussiness, Outlook,SharePoint...)

 

 

 

 

 

 

Başvuru Hakkında

** Başvuru yapacak adayın CV ve iki sayfayı geçmeyecek ön yazı ve varsa Arapça ve Kürtçe Dil Bilgisi seviyesini gösterecek geçerli belge ile başvurunuzu yapınız.

**Başvurunuzda (CV veya Ön yazı içeriğinde) profesyonel çalıştığınız farklı iş yerlerinden üç yönetici referansı bilgisi içermesi gerekmektedir.

**Başvurunuzda konu kısmına SAHA ÇALIŞANI-2020 yazmanız gerekmektedir.

**Mailde tarafınıza yönlendirilecek formu doldurarak başvurunuzu tamamlamış olacaksınız.

**Sadece belirtilen şekilde ve belirtilen e-posta üzerinden gelen başvurular değerlendirmeye alınacaktır.

Not:

**Her Yerde Sanat Derneği başvuruları başvuru bitiş tarihinden önce inceleme, ilgili adayalar ile görüşme ve ilanı yayından kaldırma hakkına sahiptir.

**Projenin amaçları göz önünde bulundurularak çalışanların iş tanımları genel çerçeve dışına çıkmadan yıl içerisinde ihtiyaç ve önceliklere göre ayarlanabilir.

**Her pozisyonun çalışma süresinin uzatılması fonlama onayına tabidir. 

 

Her Yerde Sanat Derneği

2012 yılında Mardin’de yaşayan 3-18 yaş arası çocuklar için kuruldu.Mardin’in kırsal alanları ve çevresinde yaşayan çocukları kültürel, sanatsal ve sosyal aktivitelere dahil ederek çocukların kişisel ve sosyal olarak gelişmesini ve daha sağlıklı bir çocukluk dönemi geçirmesini hedeflemektedir.Çocuk ve gençlerin psiko-sosyal destek,eğlendirici aktiviteler ve eğitim yoluyla kendi yaşamlarını yeniden inşa edebileceğine inanmaktadır.Faaliyetler tam potansiyellerini gerçekleştirmeleri için güçlendirmek üzere tasarlanmıştır.HYSD’nin kurduğu,Türkiye’nin ilk ve tek sosyal sirk programı olan ve çocuk dostu alanlara adını veren Sirkhane’de çocuklar sosyal sirk eğitimleri almaktadırlar.Kullanılan pedagoji risk altındaki çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek için kullanılan bir eğitim modelidir.Bu eğitimin yanı sıra müzik,fotoğraf,bilim ve teknoloji gibi eğitici ve eğlendirici aktiviteler ve festivallerle çocukların yaşamlarında pozitif bir değişim yaratmak için çalışmaktayız.

Benzer İlanlar