Sağlık Eğitmeni

Pozitif Yaşam Derneği İzmir,Adana
Sağlık Eğitmeni
Üniversite
Tam Zamanlı 1-3
Arapça (B2, Level 4, Intermediate )
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 1718

Paylaş

İlan Detayları

 

Sözleşme türü:

 

Tam Zamanlı

Çalışma yeri:

 

İzmir, Adana

Proje hakkında:

Pozitif Yaşam Derneği HIV ile yaşayan insanların destek hizmetlerine erişimlerinin güçlendirilmesi, HIV bilgilerinin arttırılması, ihtiyaç duyulan uzman desteklerine erişimlerinin sağlanması ve hayatın olağan akışına herhangi bir ayrımcılık ve damgalanmanın öznesi olmadan devam edebilmeleri için savunuculuk çalışmaları yapmak üzere 2005 yılında kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.

Pozitif Yaşam Derneği olarak Türk vatandaşlarına verilen destek hizmetlerin yanında “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmak amacıyla kimseyi arkada bırakmama politikasıyla insani yardım alanında da proje uygulamaya başlamıştır. 2018 yılında Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi’nin uygulayıcı ortağı olarak Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları’nın finansal desteği ile Kilit Mülteci Nüfusun Koruma Hizmetlerine Erişimlerindeki Engellerin Azaltılması Projesini yürütmeye başlamıştır. 2019 yılında TCDŞ Mağduru ve/veya Maruz Kalma Riski Olan Mülteci Erkek ve Oğlan Çocukları Erkekler ve Oğlan Çocukları Projesini uygulamaya başlamıştır.

TCDŞ Mağduru ve/veya Maruz Kalma Riski Olan Mülteci Erkek ve Oğlan Çocukları Erkekler ve Oğlan Çocukları Projesi hizmet birimlerinde Türk vatandaşları ve mültecilerin temel sağlık bilgi düzeylerinin arttırılması, test öncesi ve sonrası HIV ve CYBE danışmanlığı verilmesi için İzmir ve Adana hizmet birimlerinden birinde görev alacak şekilde 2 sağlık eğitmeni işe alınacaktır.

Temel aktiviteler ve sorumluluklar:

Sağlık eğitmeni, çalıştığı hizmet birimi ve diğer hizmet birimleriyle koordinasyon içerisinde, hizmet birimi sorumlusunun doğrudan gözetimi altında çalışacaktır.

Görev ve sorumluluklarında tanımlanan niteliklere uygun hizmet sunumunu değerlendirmek üzere kurumsal ve mesleki izleme ve değerlendirme yapılabilir.

Sağlık eğitmeninin hizmet sunumunda mesleki ve etik ilkelere bağlı, her türlü ayrımcılık ve damgalamadan uzak, insan haklarına saygılı, başvuranın mahremiyet hakkını koruyan, kültürler arası farklılarla çalışma ortamına uygun davranması beklenmektedir.

  • Hizmet birimine başvuran Türk vatandaşı ve mülteciler için gerekli sağlık yönlendirmelerini yapmak ve bilgi vermek,
  • Hizmet birimine başvuranlar için test öncesi ve test sonrası CYBE ve HIV danışmanlığı vermek,
  • Kilit Mülteci Gruplar hizmet birimleriyle koordinasyon sağlamak ve HIV ile yaşayan mültecilerin yönlendirmelerini yapmak,
  • Çalıştığı ilde sağlık hizmet sunumuna dair haritalama çalışması yapmak, yerel paydaşlarla ilişkileri geliştirmek ve güncel tutmak,
  • Hizmet biriminin diğer çalışanlarıyla koordinasyon içerisinde sağlık farkındalık etkinlikleri düzenlemek,
  • Hizmet birimine başvuran danışanlar için gerekli olması halinde kilo ölçümü, vücut kitle endeksi ölçümü yapmak, tansiyon ölçümü yapmak,
  • Sağlık alanında çocuk ve erişkinlere farkındalık etkinlikleri düzenlemek.

Asgari gereklilikler ve deneyim:

Eğitim  

Sağlık Eğitim Fakültesi, Sağlık Eğitim Enstitüsü, Hemşirelik yüksek okulu, Ebelik veya Hemşirelik Bölümleri.

Deneyim 

En az 2 yıllık alanda iş deneyimi

Bilgisayar Becerisi 

MS Office programlarını (Word, Excel,Outlook, PowerPoint) iyi derecede kullanabilen,

 

 

Beceri ve ek yetkinlikler:

  • Daha önce sivil toplum kuruluşlarının ilgili projelerinde görev almış olmak ve STK çalışması yapma konusunda tecrübeli olmak tercih sebebidir.
  • Daha önce eğitmenlik deneyimi olması tercih sebebidir.
  • İlk Yardım Eğitmeni Sertifikası olan,
  • Pedagojik formasyona sahip olmak tercih sebebidir.
  • Belirtilen şehirde ikamet eden ya da edebilecek olan.
  • Seyahat engeline sahip olmamak.
  • Stresle baş etme becerisi yüksek olan.
  • Buraya etkili sunum yapabilme becerisi ve hassas gruplarla çalışmada grup dinamiklerini yönetebilme becerisine sahip olmak.
  • Ekip çalışması yapmaya müsait olmak.
  • Seyahat ve vardiyalı çalışmaya uygun olmak.
  • Arapça bilmesi tercih sebebidir.

Sadece kısa listeye seçilen adaylarla iletişime geçilecektir.

Eksiksiz doldurulmuş, en az 1 referans içeren,  güncel bir CV ile bir sayfayı geçmeyecek motivasyon mektubunu ön yazı olarak ekleyerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Başvuru için son tarih 24 Ocak 2020, Cuma 23.59.

 

Pozitif Yaşam Derneği

HIV ile yaşayan bireylerin eşit, adil ve ücretsiz tedavi hizmetlerine erişimlerini desteklemek, damgalama ve ayrımcılığın öznesi olmadan hayatın olağan akışına devam edebilmelerini sağlamak için farkındalık, savunuculuk ve destek hizmetleri veren bir sivil toplum örgütü.

Benzer İlanlar