Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Takım Lideri (Ref: MHPSSTLSURF1908)

Hayata Destek Derneği Şanlıurfa
Ekip Lideri
Üniversite
Tam Zamanlı 1-3
İngilizce (C1, Level 5, Upper Intermediate)
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 2201

Paylaş

İlan Detayları

Hayata Destek, 2005’te 5 akademisyen/insani yardım çalışanı kadın tarafından kurulmuş, uluslararası bilinirliği yüksek bir insani yardım derneğidir.

Biz, ‘Mülteci Destek,’ ‘Mevsimlik Tarımda Çocuk Koruma,’ ‘Afete Hazırlık’ ve ‘Sivil Toplumu Güçlendirme’ programları dahilinde özetle, Türkiye’de doğal ya da insan eliyle oluşmuş afetlerden (savaş-göç gibi) etkilenmiş insanların hayatlarını iyileştirmekle ilgileniyoruz. Mültecilerin ve yerel toplulukların –özellikle ihtiyaç analizlerimizle belirlediğimiz en kırılgan kesimlerinin– temel hak ve ihtiyaçlarına erişebilmelerini dert ediniyor; mevsimlik tarımda çocuk işçiliğiyle mücadele ediyor; afet durumlarında acil yardım operasyonları yürütüyor; olası bir afete hazırlıklı bir sivil topluma doğru evrilelim diye çalışıyoruz.

Bütün bu işleri, Kadıköy’deki merkez binamız ve ülkenin 9 ilindeki Hayata Destek Evlerimiz ve Hayata Destek Noktalarımız çatısı altında yapıyoruz. 

Bugün uluslararası fonlar aracılığıyla, 350’ye yakın bir ekiple yürüttüğümüz faaliyetlerin tümünü insani yardımın küresel ilkelerine (ayrım gözetmeme, bağımsız, insaniyet, tarafsızlık, hesapverebilirlik) uygun olarak yürütmeyi son derece önemsiyoruz.

2016’da 15 milyon euro, 2017’deyse 6 milyon euro’yu aşan bütçelerimiz ile gerçekleştirdiğimiz projelerimiz ve hakkımızda başka bilgileri  www.hayatadestek.org adresinden inceleyebilirsiniz.

Ayrıca çalıştığımız alana dair savunuculuk çalışmaları da yaptığımız sosyal medya hesaplarımıza göz atabilirsiniz.

Hayata Destek Derneği, Şanlıurfa'da yaşayan ya da yaşama imkanı olan Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Takım Lideri olarak çalışacak ekip arkadaşları aramaktadır.

Ana Sorumluluk Alanları:

  • Proje Yöneticisinin ve Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Sektör Yöneticisinin süpervizyonu altında psikologların ve psikososyal destek çalışanlarının iş takibinin yapılması ve desteklenmesi
  • Ruh sağlığı ve psikososyal destek faaliyetlerinin Hayata Destek program standartları ve rehberlerine göre uygulanması, aylık ve haftalık planlarının yapılması ve takip edilmesi,
  • Proje yöneticisi yönlendirmesi ile proje gereği işbirliği içerisinde olunacak kamu kurum ve kuruluşlar, ilgili STK’lar ile ilişkilerinin kurulması ve yürütülmesi,
  • Alanıyla ilgili sektörel hizmet haritasınının oluşturulması, güncel tutulması ve ekibe bilgilendirmelerinin yapılması,
  • Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek konularında gerekli durumlarda ilgili kurumların ziyaret edilmesi, gerekli koruma izleme ve savunuculuk faaliyetlerinin uygulanması,
  • Düzenli olarak aylık raporların oluşturulması, takip edilmesi ve ilgililere raporlanması,
  • Düzenli olarak ekip toplantılarının düzenlenmesi, iyi uygulamaların, çıkarılan derslerin ekiple, Proje Yöneticisiyle ve Programla paylaşılması,
  • Tüm evrakların düzenli tutulması ve veri gizliliği politikasına göre saklanıp arşivlenmesinin sağlanması,
  • Proje kapsamında çalışan diğer ekiplerle koordinasyonun sağlanması
  • Proje Yöneticisinin desteği ile Derneğin İnsan Kaynakları, Finans, Tedarik ve İletişim Departmanları tarafından geliştirilen politika ve prosedürlerin ilgili departmanlar ile koordineli bir şekilde yürütülmesi,

 

Beklenen Tecrübe & Kişisel Özellikler:

  • Psikoloji mezunu,
  • En az 3 yıllık alan deneyimi olan,
  • Çocuklarla ve/veya yetişkinlerle doğrudan bireysel ya da grup çalışması yapmış olan,
  • İnsani yardım alanında çalışmış ya da Suriye Krizi konusuna hakim,
  • Tercihen İngilizce bilen,
  • MS Office programlarına hâkim,
  • Planlama ve iş takibi konusunda başarılı,
  • Güçlü iletişim becerisi olan ve farklı kültürlerden kişiler ile çalışabilen,
  • Dernek ilkeleri ve kurum kültürüne uyum sağlayabilecek,

 

Hayata Destek Derneği olarak fırsat eşitliğine inanıyor ve bu çerçevede işe alım süreçlerimizi yürütüyoruz. Tüm idari ve operasyonel süreçlerimizde çocuk koruma politikasını göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz.

Yalnızca olumlu olarak değerlendirilen adaylar ile iletişime geçilecektir.

“07.04.2016 tarih, 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, bu ilana yapacağınız başvuru ile özgeçmişiniz içerisindeki tüm kişisel bilgilerinizin Hayata Destek Derneği ile paylaşılmasını ve bu bilgilerin saklanmasını kabul etmiş bulunmaktasınız.”

 

Hayata Destek Derneği

Hayata Destek Derneği (STL), Türkiye ve çevre bölgelerde afet risklerini azaltma, afete hazırlık, acil yardım ve iyileştirme çalışmaları yapan bağımsız bir insani yardım kuruluşudur. Hayata Destek, toplumsal katılımı öncelikli tutarak, yerel kapasiteyi geliştirmek, afet risk ve etkilerini en aza indirmek, toplulukların temel ihtiyaç ve haklarının karşılanmasına destek vermek için toplum-temelli çalışmalar yürütmektedir.
Hayata Destek’in hedefleri doğrultusunda sürdürmekte olduğu stratejik çalışma alanları aşağıdaki gibidir;

· Mülteci Destek: STL, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin temel hak ve ihtiyaçlarına erişimini sağlamayı amaçlamaktadır. Geçim kaynağını destekleme amaçlı mesleki kurslar yürütmenin yanı sıra psiko-sosyal destek odaklı toplum merkezleri ve vaka yönetimi faaliyetleri yürüten mobil destek ekipleri aracılığıyla mültecilere doğrudan destek ulaştırmaktadır.

· Çocuk Koruma: STL, Türkiye’de çocuk işçiliğini sorunuyla mücadele için risk altındaki çocuklara yönelik çalışmalar yürütmekte, bu konuda özellikle mevsimlik tarım alanında çalışan ya da çalışma potansiyeli olan çocuklara odaklanmaktadır. Mülteci krizi ile birlikte Türkiye’de çocuk işçiliğinin yeni bir boyut kazanmasıyla bu alandaki çalışmalara mülteci çocuklar da dâhil edilmiştir.

· Acil Yardım: STL, olası bir afet durumunda, afetlerden etkilenen topluluklara ayni ve nakdi yardım sunarak acil yardım operasyonları yürütmektedir. Bu kapsamda gıda ve gıda dışı temel ihtiyaçların karşılanması,barınma koşullarının iyileştirilmesi yanı sıra su, sanitasyon ve hijyen ihtiyaçlarına cevap verilmesi hedeflenmektedir.

· Sivil Toplumu Güçlendirme ve Ağ Oluşturma: STL, afet risk yönetimi ve etkili insani yardım çalışmaları için ihtiyaç duyulan sivil toplum kapasitesini güçlendirmek adına anahtar paydaşları bir araya getirmek için çalışır. Raporlama ve kapasite geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra, kamu ve sivil toplum alanındaki ilgili paydaşlar ile aktif bir koordinasyon mekanizması oluşturularak Türkiye’de afete hazırlık, etkili müdahale ve risk yönetimi konularında iyileştirme sağlamayı amaçlanmaktadır.
Diğer İlanlar

Benzer İlanlar