İlk Fırsat Programı Kapsamında “Satın Alma Sorumlusu” Ekip Arkadaşı

Habitat Derneği İstanbul
Satınalma Sorumlusu
Üniversite
Tam Zamanlı Yeni Mezun
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 2230

Paylaş

İlan Detayları

“Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nın 8. Dönemi için başvurular devam ediyor.

Habitat Derneği olarak Esas Holding’in yatırım birimi Esas Sosyal ile Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı çerçevesinde yaptığımız iş birliği kapsamında “Satın Alma Sorumlusu” ekip arkadaşı arıyoruz!

Esas Sosyal’in az bilinen devlet üniversitelerinden yeni mezun olan gençlere okuldan işe geçiş süreçlerinde fırsat eşitliği sunan Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı, 8. yılında 50 gence daha sivil toplum kuruluşlarında ( STK) ilk iş fırsatı sunacak. Gençler, Program paydaşı 26 STK’nın açtığı ilanlara 18 Haziran’a kadar başvuru yapılabilecek.

Esas Holding’in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal, holdingin sorumlu vatandaşlık değerini, merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma yatırım vizyonu ile birleştirmiştir. Günümüzde mevcut sosyal etki yatırımı anlayışının Türkiye’deki örneği olan Esas Sosyal; toplumsal sorunlar için ortak çözümler üretmeyi amaçlamaktadır. Gençlik ve istihdam alanında odağına ortak çalışmaları ve araştırmaları alarak, Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat, Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım ve Mezun  Programlarını geliştiren Esas Sosyal, bu Programların çevresinde aralarında kurumsal ve ayni destekçiler, katılımcılar, mentorlar, mezunlar, STK yöneticileri, İK profesyonelleri ve eğitmenlerin de yer aldığı 3.500 kişiyi aşan büyük bir ekosistem geliştirmiştir.

Gençlere yapılan yatırımın hem bugüne hem de geleceğe yapılan yatırım olduğu inancıyla, az bilinen devlet üniversitelerinden mezun olan gençlerin okuldan işe geçiş sürecini desteklemek üzere 2016 yılında hayata geçirilen Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nın 8. Dönemi için başvurular, 16 Mayıs Salı günü başladı.

Program, özelikle işverenlerce daha az bilinen devlet üniversitelerinden yeni mezun gençlere, sivil toplum kuruluşlarının (STK) kurumsal iletişim, finans ve muhasebe, insan kaynakları, idari işler, satın alma, bilgi teknolojileri ve kaynak geliştirme/iş geliştirme gibi özel sektörde de karşılığı olan birimlerinde iş deneyimi sunuyor.

Program kapsamında sivil toplum kuruluşlarında 12 ay boyunca tam zamanlı ve maaşlı olarak çalışarak ilk iş deneyimlerini kazanan program katılımcılarının maaşları, Esas Holding ile Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nın misyonunu paylaşan kurumsal destekçiler tarafından karşılanıyor. Eğitim maliyetlerini Esas Holding’in üstlendiği İlk Fırsat Akademisi kapsamında ise katılımcılar, çeşitli eğitim ve gelişim desteği de alıyorlar. MS Office Programları’nın ve İngilizce eğitimin yanı sıra Dünya Ekonomik Forumu’nun 21. yüzyıl becerileri olarak adlandırdığı pek çok eğitime katılırken aynı zamanda önemli kurumların yöneticilerinden mentorluk ve mülakat becerilerini geliştirecek destekler de alıyorlar. STK’larda iş deneyimi kazanan bu gençler, ek olarak prova mülakatlar, söyleşiler vb. etkinliklerde alanında uzman kişilerin engin bilgilerinden yararlanıp geleceğe ve iş dünyasına hazır olarak programı tamamlıyor.

Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı, programdan mezun olan 200 genç ve programa devam eden 50 katılımcıyla birlikte bugüne kadar 250 gencin Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarında iş deneyimi kazanmalarını sağladı. Program sonrasında katılımcıların, ilk 6 ay içinde istihdam edilme oranı %100 olmaktadır.

2023 başvuruları 16 Mayıs – 18 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek!

10 Temmuz -18 Ağustos tarihleri arasında ise yeni mezunlara özel olarak kurgulanmış ve gençlerin potansiyellerinin değerlendirildiği profesyonel mülakatlar online olarak gerçekleşecek.

Programa kabul edilen adaylar Ağustos ayının 3. haftasında açıklanacak. Programa dâhil olan gençler, belirlenen STK’larda 12 ay boyunca tam zamanlı ve maaşlı olarak çalışacak ve aynı zamanda İlk Fırsat Akademisi’nin eğitimlerine katılacak.

Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’na başvuracak adayların;

  • 2022 Haziran ayı ve sonrasında devlet üniversitesinden mezun olması,
  • Diploma notunun 4’lük sisteme göre en az 2,5/ 100’lük sistemde en az 65 puan olması
  • Daha önce tam zamanlı çalışmamış olması gerekiyor.

Ayrıca, başvuru değerlendirme sürecinde, gönüllü olarak sivil toplum kuruluşlarında ya da kulüp çalışmalarında görev almış gençler öncelikli olarak değerlendirilecektir.

Başvuru Linki: https://www.youthall.com/tr/esassosyal/habitat-dernegi-satin-alma-sorumlusu_18/