Bağımsız Değerlendirici

Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği Ankara
Doktora,Yüksek Lisans,Üniversite
Yarı Zamanlı 10-24
İngilizce (C1, Level 5, Upper Intermediate)
Bu ilan yayından kaldırılmış Görüntülenme : 3717

Paylaş

İlan Detayları

Arka Plan

“Türkiye’de Katılımcı Demokrasinin Geliştirilmesi: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İzlenmesi Projesi Faz II”, kısa adı CEİDİzler, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen bir doğrudan hibe projesidir. Uygulama süresi 36 ay olan proje 2 Ocak 2020-30 Aralık 2022 tarihleri arasında uygulanacaktır.

 

Çalışma biçimi

Kısa süreli çalışma

 

Çalışma yeri

Ankara

 

Görev Tanımı

CEİDİzler projesi kapsamında gerçekleştirilecek Açık Hibe Çağrısında başvuruların değerlendirilmesi ve kabul edilen başvuruların yürütüm süreçlerinin izlenmesi için 5 Bağımsız Değerlendirici görevlendirilecektir. 

Hibe Programlarına sunulan proje tekliflerinin değerlendirme ve seçim aşamaları şu şekilde olacaktır:

  • Başvuruların İdari Uygunluğunun kontrol edilmesi,
  • Proje Başvuru Formunun değerlendirilmesi,
  • Şartlı olarak kabul edilen Projeler için Başvuru Sahibi tarafından sunulan destekleyici belgelere dayanarak Projenin, Başvuru Sahibinin, Eş-başvuranların ve Bağlı Kuruluşların uygunluğunun kontrol edilmesi.

 

Programda görev alacak değerlendiricilerin aşağıda belirtilen profile uygun niteliklere sahip olması beklenmektedir.

 

Genel mesleki deneyim:

§  En az 15 yıllık Profesyonel Deneyime Sahip olmak,

§  Proje döngüsü yönetimi bilgisine sahip olmak,

§  Teklif Çağrısı değerlendirme sürecinde bulunmuş olmak,

§  AB tarafından fonlanan hibe sözleşmeleri veya hibe programlarının uygulama sürecinde bulunmuş olmak tercih nedenidir.

 

Özel mesleki deneyim:

§  Aşağıdaki konuların birinden veya birkaçından en az 5 yıl tecrübeye sahip olmak:

  • Toplumsal Cinsiyet Eşitliği,
  • Gösterge Temelli İzleme,
  • Sivil Toplum Kuruluşları için uygulanan hibe programları,
  • AB mali yardımları kapsamında STK’lara yönelik uygulanan projelerde çalışmış olmak  (hibe projeleri dahil Uzman, eğitmen vb. olmak).

§  Deneyim alanı ile ilgili mevzuat bilgisi tercih nedenidir.

 

Başvuru Şekli: Adayların İngilizce ve Türkçe özgeçmişlerini, konu satırında “Bağımsız Değerlendirici” yazarak, en geç 25 Şubat 2021 tarihine kadar İngilizce ve Türkçe CV’lerini ik@ceid.org.tr adresine mail atmalarını önemle rica ederiz.

Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği

CEİD Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin hayata geçirilmesi ile ilgili kamu politikalarının oluşturulma ve uygulama süreçlerinin ve sonuçlarının etkin, sistematik ve sürekli izlenmesi için gerekli kamusal ve sivil kapasitenin güçlendirilmesini amaçlayan bir örgüttür. CEİD toplumsal cinsiyet eşitliğini bilimsel olarak izlemek için gerekli uzmanlık bilgisini derlemek; bağımsız izleme deneyimlerini paylaşmak ve biriktirilen bilginin eşit paylaşımına yönelik iletişim olanaklarını yaratmak için çalışır. Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini etkin biçimde izleyerek önleme amacına hizmet etmek üzere Cinsiyet Eşitliği İzleme Merkezi (CEİM) kurarak bu amacına ulaşmaya çalışmaktadır. Bünyesinde cinsiyet eşitliği ile ilgili çeşitli alanlarda, Türkiye’nin farklı bölgelerinde, ve çeşitli kurumlarında ve STÖ’lerinde faaliyet gösteren cinsiyet eşitliği konusunda bilgili, duyarlı ve deneyimli kişiler yer almaktadır.

Benzer İlanlar